Monday, April 25, 2011

olD toWn whiTe cOOfFEE

ni sume disebabkan cadangan oleh Ameen Sarbudeen untuk makan kat luar....sebabnye,study week nie cafe tak banyak bukak and tak banyak pilihan....sebab dah hampir 3 minggu kat sini dan mengadap makanan sama, kitowang dah sampai tahap bosan gila dan tak tahu nak makan apa dah....jadi tengah dok ber-MUKABUKU pada malam sebelumnya kami pown amik keputusan untuk kuar makan di luar.Natijahnya,(ayat tingkatan 5 disitu) kami makan di old town white coffee.....like....mase nak pergi kononnya nak brunch...tapi pkul 11.30 tak gerak lagi....pkul 12.00 lebeyh baru la sampai nye dekat old town tu...yang pergi sekali ngan kitowang sebenarnya 5 orang je yang pergi.....aku, naz, ida, mursyid, and most important person Ameen....Kenapa Ameen penting???? sebab dia bawak kete and kitowang tumpang dia...tu la kejadian sebenarnya.....kami pown order le segala jenis makanan yang kami mahukan....(bajet order banyak gile je)..nak tengok pic makanan silalah ke blog kawan saya dengan mem-push ini...lepas tu kitowang buat sesi round table.....nie bukan macam yang kita buat masa post-mortem,bagi kelemahan,cadangan dan penambahbaiikan....tapi kami round-table makanan kitowang sebab masing-masing nak rase makanan orang lain.....memangla berlagak bak orang asli disitu....lepas tu kami ambil mengambil gambar seperti norma kehidupan kami yang biasanya...disebabkan makanan yang aku pesan banyak giler (aku je kowt yang tak leh nak abeskan,orang lain kejap je licin pinggan diorang), aku cakap kat mursyid;

aku: 'kalo ko nak amik la...aku full giler'
mursyid: amik sudu ngan garpu baru and makan
naz: 'ko buat la makan satu mangkuk gempak sket'
aku: 'makan satu mangkuk???' gelak non-stop
mursyid: makan dan makan 'cepat la penat nak posing nie'
ida: 'heee heee heeee' gelak ler maknanye tu
ameen: 'kalo korang buat betul-betul aku balik dulu'
aku: 'aku posing je k'

lebeyh kurang begitu la perbualan kami yang peliks bebenor....sebab kitowang makan kat old town,South City,Serdang....cehhhss,alamat aku bagi.....mall nie macam dah malfunction sebenarnya,sket giler kedai bukak and tak de orang giler-giler....maybe sebab kitowang pergi masa orang kerja kowt...kitowang pusing-pusing dalam tu kejap...pergi Watson beli belah apa yang nak sebab akhir-akhir sem nie banyak utilities yang abes....cuci muka la toner la, krim tu, krim nie, ubat gigi, dan pelbagai....banyak la gak burn kat situ tapi dah keperluan nak wat macam mane....lepas tu on da way nak kuar tu....aku ternampak kedai siam plak...aku tanye kat bebudak nie.."pernah makan som-tam tak?????"...jawapan diorang adalah tak dan tak kenal pown apa benda tu...som-tam adalah kerabu betik yang berasal dari thailand...sebab aku orang kelantan aku tahu la makanan nie...aku beli la sebungkus dan pack bawak balik....

sampai kat serumpun,yakni kolej kitowang kat UPM nie...aku ajak la bebudak nie merasa som-tam sket sorang....muka sorang-sorang kagum jer mase bukak som-tam nyer pack...pastu tengah duk melayan som-tam kat blok budak laki....nampat la plak zati ngan wawa lalu....ajak diorang same untuk membuang mase....borak punyer borak...mesti la haus....beredar ke cafe dan ameen treat all of us a drink....nice one....sambung lagi dan sambung lagi bercerita...dari topic set penjagaan muka (topik nie kuar sebab zati tengok aku beli toner ngan skrub baru), budak laki dua orang tu punyer la bosan mase nie....kitowang cakap pasal gambar la..pastu tetiba masuk pasal famili pic...aku pown tak faham macam mane bleh jump-jump macam tu....tapi elok je pukul 3.00 p.m kitowang beredar sebab naz cakap 'dah lewat nie...'....so,yohoho punyer budak pown beredar la dulu selepas berejam membebel....

gambar nie la menyebabkan berlakunya conversation diatas

p/s: kami ada exam kimia pada keesokkan harinya...tapi buat macam tak de apa-apa jer....memang hebat la bebudak skunk ni....

2 comments:

orange.shaker said...

tnx jual link aku..hahahhahaha...=)
will miss that moment..

iera marican said...

hahahaha...saje nk jual link ko walau x de follower