Tuesday, August 16, 2011

pulih lah cepat

hello everyone and apa khabar.....

jadi terasa ada feel nak menaip lagi kali nie...ok dulu pernah buat review or talk pasal kulit sendiri kat entry yang ini la anak anak...jjadi nie lebih kurang follow up la...

lepas dari guna air gamat ngan minyak gamat tu,muka agak ok...lambat sangat sebenarnya nak hilang parut la apa benda kat muka nie...tapi jerawat pasir masih memenuhi muka....satu benda yang amat aku anti- JERAWAT PASIR seriusnya, bukan kat dahi je, kat pipi pown ada, then try pakai satu benda alah nie,
masker mustika ratu
ye, produk mustika ratu, sebenarnya agak berkesan...memang jerawat kurang dan pore makin halus ...walau pown kat pack tu cakap guna twice a week, aku guna setiap hari...ada aku kesah ke??? asal muka aku lawa sudah...

lepas tu mama aku cakap kawan dia suruh try scrub St.Ives and clay mask....yes i try it both...and it works really well......memang la aku guna scrub st. ives tu dah berzaman tapi bukan nye setiap malam...yes, aku guna setiap malam, gosok tenyeh kat muka dalam setengah jam baru basuh...pastu letak clay mask plak...setiap hari tanpa putus...dekat 2 minggu nie muka memang improve la, jerawat pasir ke batu ke dah tak de...white head ada la sket sket tapi makin kurang la, kulit terasa lembut gitu....

malam before tidor aku masih ngan rutin minyak gamat sebenarnya, sebab lepas scrub ngan letak mask akt muka, nak rest muka letak la gamat je, bawah mata letak extra virgin olive oil, kalo muka rasa kering, lepas letak gamat akan lapis ngan olive oil gak...berkesan....parut lambat la nak hilang, asal jerawat tak naik dulu, baru kita handle parut....

p/s: nak kulit macam tyra banks


3 comments:

Naz Ierah said...

wahh...pasni boleh wat tutorial untuk muke aku ekk..nk gebu jugak..heheheheh

zOeY zAu YaH said...

wahh semnagat nk ilangkan jerawat..tp mmg tau kalau naik jerawat kita mesti rasa x best kan..cayok2! pasnih berseri2 lah yee...hihi

iera marican said...

Naz: hohoho bleh jer..nnt balik upm aku wat tutorial make-up guna muka ko ek...

zzy: mmg kena smgt la, nak raya nie...