Sunday, October 2, 2011

selamat doa selamat....thnks Fikri Yasin

hello every one and apa khabar...

semalam sabtu, meroyan bagai gila sebab tak tahu nak wat apa dari pagi sampai malam.....aktiviti same je yang mengisi masa lapang....ngadap laptop,gelak gelak,tido...

hari nie tak meroyan sangat sebab bleh g rumah Fikri Yasin...beliau buat doa selamat....bukan bukan dapat anak baru, parent sia nak g haji sebenarnya...semangat waja la kitowang sume pegi rumah beliau...

angkatan perut lapar yang pegi adalah Ameen Sarbudeen, Azwa Hariri, Nuda Chan, Ariezan -adi, Nur Izzati Mohamed, dan Iera Marican (nak jugak letak nama sendiri)....name fesbuk nie bunyi klass sket...

dalam pukul 12 lebih kitorang bertolak....Ameen yang amik kitowang kat Serumpun nie....naik kete mak die lagi...naseb baek luas ketenya, bleh la sumbat reramai kat belakang....

naik je kete macam bese la,bising bagai nak rak la kitowng kan....kena plak masa cari jalan ngan peta lukisan tangan Fikri tu....naseb baek tak sesat ke hapa masa cari rumah tu...berguna la gak peta tu...

sampai je kat tempat kejadian, kompem la salam ngan tuan rumah dulu....pastu, agenda utama pown bermula.....feel nak je bedal makanan banyak banyak, tapi bajet ayu depan orang nyer pasal, kena la control sket feel lapar tu kan......siyes lauk pauk terbaik...memang sedap ahh....dari ayam masak merah ke pucuk paku tempoyak memang terbaek la...pekena la ikan kering ngan sambal belacan rasa lupa daratan jap....lepas nasi kena la pekena pencuci mulut plak, kuih kuih terbentang atas meja sume aku amik....kuih koci, seri muka, kuih bingka ngan puding lapis cendol.....keman banyak kuih.......sume aku makan sebab obses ngan kuih tradisi...dah la sedap.....paksa la Ameen makan kuih koci, dia tak leh telan rupanya....ada gak oranng tak leh telan kuih koci.....tapi aku tak de kesah nya, pucuk paku tempoyak pown dia tak leh makan...tak bese leteeewwww.......aku kan tekak kampung, segala ulam nak aja aku makan....tapi bagi western food pown aku on.....

sayang nya langsung tak ingat nak amik gambar....jadi la entry tanpa gambar.....dalam pukul 2 kitowang gerak balik...cadang nya nak ajak bebudak ni g alamanda tapi Ameen kena anta adik dia la plak...jadi sume pown balik la bilik masing masing...naseb baek perut kenyang, tak de la nak marah orang....

peta lukisan tangan ni je la gambar yang ada

p/s: laen kali nak kuar reramai lagi la

1 comment:

Naz Ierah said...

alaaaaa...nak gak naik kete mers cam datin...hehehehehe....ameen tu foreigner..,ne mkn mknan tradisi melayu...hahahahaha...