Sunday, January 29, 2012

about skin

assalamualaikum and apa khabar and segalanya...

korang mesti tahu aku obses ngan kulit aku...aku nak kulit aku jadi super smooth super fine (tepung???) super clean n clear super duper segala bagai....aku amat suka tengok kulit orang yang flawless tanpa sebarang cela sebab cantik sangat with or without make up.....kalo ngan make up kompem nampak lawa gila nak mati sebab kulit basic makeup adi cantik...senang nak handle...

flawlesssssssssskinnnn
that the perfect skin i want!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ok, korang mesti tahu yang aku ada masalah kulit yang super teruk super membencikan super susah nak sembuh...macam macam produk aku dah try..bukan setakat moden, tradisi segala jadah aku letak akt muka nak bagi baek...bukti kat sini

dalam bulan lepas aku ada try satu produk ni....sebab muka aku makin teruk ngan segala jadah jerawat...maybe stress stadi sebab memang stadi week aku tak cukup rest..so, try la menatang alah ni...habis jahanam muka aku....seteruk teruk nya...sampai tak leh nak wat apa dah...even lepazs aku stop, kesan dia tetap ada...kuat sangat kesan dia....boleh korang bayang x, kulit menggelupas macam terbakar hangus satu muka, ditambah ngan jerawat yang subur ditaman...

elok je abes exam, mestilah aku balik umah...FYI famili aku pindah sarawak skunk ni.....kamek di sinu...sampai je kat airport,elok je naik kete mak aku dah tegur pasal kulit aku...even aku makeup elok nak tutup segala benda alah tu, tapi still nampak lagi.....bila aku remove makeup lagi la mak aku terkejut...muka aku teruk gila....sebab aku rasa segan sangat ngan kulit ni, aku cadang nak g jumpa pakar kulit...

pakar kulit kon...yes, dr tu nama kon..dr kon...aku g n dia cakap bleh sembuh dengan guna ubat sapu ni...dia tak nak prescribe yang makan sebab nak tengok skin reaction dulu...kalo x de effect baru la dia bagi ubat makan tu...aku dapat 2 cleanser, 2 acne treatment, 1 krim yang kena pakai 2 kali seminggu...pastu, aku kena jumpa dia setiap dua minggu nak tengok kulit develope macam mana..

aku tak nak cite pasal macam mana feel guna ubat2 tu..tapi skin aku improve yang amat...still ada lagi sket2 tapi memang dah cler...even jerawat pasir dah tak de kat dahi ngan pipi...charge rawatan ngan ubat bagi aku normal je, rm120....bagi aku dah murah sebab kosmetik yang jual selalunya pown lebih mahal dari ni...

yes, kalo sakit jumpa dokter...tak yah ngada ngada try itu ini sendiri, elok yang sakit sikit dah melarat....

1 comment:

ainina fadzil tsan said...

Mkn ok x kulit ktk sis?? Yg jerawat pasir yea?