Tuesday, July 26, 2011

human being was ridiculous

hello everyone and apa khabar

mood nak speaking hari nie sebab tu la entry begitu hebat dengan bahasa omputih...tetapi takde kekuatan nak ber-speaking dengan lebih jauh maka meneruskan entry dengan bahasa kesayangan ibunda..maksudnya bahasa melayu namun tak berapa nak baku...

dah agak jauh melalut,motif sebenar dah hilang..nak ceritakan perihal tuan tanah yang keji lagi kejam pada satu waktu dulu...

ramai yang tak tahu sebab memang tak pernah cakap...dulu belajar kat MRSM..ala tempat yang mak bapak nak anak anak masuk tu...kalo ada orang tanya pendapat aku tentang sekolah asrama penuh nie, jawapan aku cuma satu, NO NO NO....kalau berkemampuan dan rumah tu ada tempat nak belajar duduk la kat rumah...kena plak budak zaman sekarang,memang akan rasa tersiksa jiwa raga....bukan nak menipu tapi aku nie jenis keras hati jadi duduk gak la kat MRSM tu walau mama panggil balik.....hasilnya,tak berapa cemerlang..

sebab utama aku tau sangat...hidup kat asrama penuh memang penuh dengan peraturan...terlalu banyak peraturan sampai takde hiburan...tv pown takde...kalo pasang tv pown national geografi...nak tengok gosip artis kat MELODI pown tak leh....belajar belajar belajar belajar....hormat orang tu orang nie sampai cikgu pown merajuk student kena pujuk...tak logik betul...

sebab paling bermasalah cikgu pilih kasih...kat tempat lain aku tak sure, tapi kat situ cikgu amat pilih kasih...kalau student tu pandai kena plak pandai mem-BODEK memang sume benda dia dapat...nak jadi wakil sekolah pown senang...disebabkan aku nie salah seorang pelajar wanted sebab cari masalah je,aku memang kena band ngan ramai cikgu....hanya sebab aku nie tak meng-GEDIK masa bercakap ngan cikgu, cikgu cakap aku sombong...punyala tak paham masa tu...kena plak aku nie anti bodek bodek..aku tak reti..mama tak pernah ajar, cikgu tadika tak pernah suruh...

sebab tu juga, aku tak berapa bahagia masa kat sana...penuh penipuan..aku jadi tak percaya ngan semua orang..termasuklah kawan kawan...aku tak tahu siapa aku bleh percaya..pernah sekali tu dengan telinga aku sendiri aku dengar orang duk kutuk aku...kalo aku nie memang cari masalah aku bleh terima, nie aku punya la jaga hati dia...ye la duk asrama kena baik ngan semua orang, aku langsung tak kutuk walau dalam hati rasa menyampah....hipokrit??? memang tu la aku dulu....agak benci denagn diri sendiri...

masuk matrix aku syukur sangat sebab langsung takde budak satu sekolah...keji nya diri sendiri...bukan aku benci tapi aku takut kalau ada budaksatu sekolah aku akan hipokrit lagi...jadi aku mulakan hidup sebagai orang baru tanpa lakonan...dan aku lebih selesa dan diterima dengan senang...sapa cakap kena berlakon kalo nak berkawan....sekarang aku ngan geng matrix amatla kamceng...teramat baek dan still contact....sebab kami semua tak hipokrit dlaam berkawan....

kawan sekolah masih contact cuma tidaklah mesra bebenor walau masa kat sekolah dulu tumpang tidur sebilik,duk bergosip sama, meng-usha pakwe bersama....haishhhh

motif spongebob??? tak pernah HIPOKRIT
p/s: manusia semua hipokrit la....jangan kata tidak....

2 comments:

Asyieq-iN Rkey said...

wah.....dasatnye.....

iera marican said...

mmg dasyat pown....sampai rasa x nak bagi semua orang masuk skola asrama